Drivhuse er bygget til at beskytte planter

side gardinbussen
Gardinbussen hjælper dig i alt indenfor gardiner
March 14, 2019
tæpper i Randers
Hvad skal du vælge af tæpper?
April 12, 2019
Show all

Drivhuse er bygget til at beskytte planter

var drivhuse

Drivhus, også kaldet drivhus, bygning designet til beskyttelse af bud eller ude af sæsonen planter mod overdreven kulde eller varme. I det 17. århundrede var drivhuse almindelige mursten- eller tømmerhuse med en normal andel vinduerum og nogle midler til opvarmning. Da glas blev billigere, og efterhånden som mere sofistikerede former for opvarmning blev tilgængelige, udviklede drivhuset sig til en overdækket og muret struktur bygget af glas med et minimalt træ eller metalskelet. I midten af ​​1800-tallet havde drivhuset udviklet sig fra et rent tilflugtssted fra et fjendtligt klima til et kontrolleret miljø tilpasset til bestemte planters behov. En enorm stigning i tilgængeligheden af ​​eksotiske planter i det 19. århundrede førte til en stor stigning i glaskirken i England.

Det moderne drivhus er normalt en glas- eller plastik lukket indrammet struktur, som bruges til produktion af frugt, grøntsager, blomster og andre planter, som kræver særlige temperaturforhold. De grundlæggende strukturformer er spændt drivhus, der har et dobbeltslået eller A-formet tag og mager-til drivhuset, som kun har en taghældning og læner sig mod bygningen.

Drivhuse er typisk lavet af aluminium

To eller flere spændehuse er undertiden forbundet side om side, så de har færre ydre vægge, og opvarmning er derfor mindre. Et drivhus har en stor udstrækning af ruder på sider og tag, så planterne udsættes for naturligt lys i meget af dagen. Glas har været det traditionelle glasmateriale, men plastfilm, såsom polyethylen eller polyvinyl og glasfiber anvendes i stigende grad. Rammens indramning er lavet af aluminium, galvaniseret stål eller sådanne skove som redwood, cedertræ eller cypress. Et drivhus opvarmes dels af solens stråler og dels af kunstige midler, såsom cirkulerende damp, varmt vand eller varm luft. Fordi et drivhus kan blive for varmt såvel som for koldt, er der også brug for en slags ventilationssystem. dette består normalt af tagåbninger, der kan betjenes mekanisk eller automatisk, og endevægsåbninger, hvorigennem elektriske ventilatorer trækker luft og cirkulerer det gennem det indre.

De planter, der dyrkes i drivhuse, falder ind i flere brede kategorier baseret på deres temperaturbehov i natperioden.

Drivhuse beregnet til at holde en jævn temperatur

I et køligt drivhus falder natten temperaturen til ca. 45-50 ° C (7-10 ° C). Blandt de planter, der er velegnede til kølige drivhuse er azaleaer, cinerariaer, cyclamener, nelliker, fuchsier, pelargoner, søde ærter, snapdragons og en række pæreplanter, herunder påskeliljer, iriser, tulipaner, hyacinter og narcissier. Et varmt drivhus har natttemperaturer på 50-55 ° C (10-13 ° C). Begonias, gloxinias, afrikanske violer, krysantemum, orkideer, roser, Boston bregner, coleuses og mange slags bregner og kaktus og andre sukkulenter er egnede til sådanne temperaturer. I et tropisk drivhus eller vedhus, der har natttemperaturer på 60-70 ° C (16-21 ° C), kan der dyrkes kaladier, philodendroner, begonier, gardenier, julestjerner, bougainvilleas, passionflowers og mange slags palmer og orkideer. . I Storbritannien og andre lande med kølige klimaer vokser kommercielle drivhuse tomater og andre varme vejrgrøntsager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *